Caltaboşi

Posted by Mos Craciun on Nov 11, 2011 in REŢETE DE SĂRBĂTORI |

Share This:

Caltaboşi

Cantităţi: Inima, plămânul, splina porcului, mure de la gâtul porcului, 500 g orez, sare, piper, ienibahar, 2 cepe, 150 g usturoi, intestine de porc.
Se fierb măruntaiele în apă rece cu sare. Între timp, se spală orezul şi se pune la fiert atâta cât să se înmoaie, fără să înflorească. Măruntaiele fierte se scurg, se lasă să se răcească şi se taie mărunt cu cuţitul, după care se amestecă cu orezul şi cu cele două cepe călite în untură. Compoziţia se potriveşte de sare şi piper, i se adaugă un praf de ienibahar şi se amestecă pana devine omogenă. Intestinele, bine spălate cu apa rece şi curăţate cu muchia cuţitului, se umplu cu tocătură, se leagă la capete, se înţeapă ca să nu plesnească în timp ce fierb şi se dau la foc potrivit în apă în care au fiert măruntaiele. Când sunt gata, caltaboşii se scot şi se scurg. Se pot servi ca atare sau prăjiţi în untură, calzi, cu hrean sau cu muştar.

Tags: , , ,

Reply