Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii

Posted by Mos Craciun on Nov 11, 2011 in REŢETE DE SĂRBĂTORI |

Share This:

Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii

Ingrediente:

Friptura
– 500 gr muschi porc
– 2 catei usturoi
– 6 frunze salvie
– 4 linguri ulei
– sare, piper, boia

Garnitura:
– fasole fiarta – 500 gr
– rosii proaspete- 400 gr
– patrunjel, busuioc
– 1 catel usturoi

Preparare: Se usuca muschiul cu servetele, se impaneaza cu usturoi si apoi se condimenteaza bine cu sare si piper. Se asaza in tava si se presara cu putina boia iute. Uleiul se pune intr-un vas mic, se incinge si apoi se adauga un catel de usturoi taiat in 4 si frunzele de salvie. se stinge focul si se lasa 5 minute sa se aromatizeze uleiul. Se scoate usturoiul din ulei, se toarna uleiul peste bucata de carne din tava ca sa fie bine unsa toata si se adauga frunzele de salvie. Suplimentar, se toarna o cana de apa in tava. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 1 ora si jumatate la 220C. In acest interval se pregateste garnitura: se taie rosiile cubulete si se amesteca cu fasolea. Se adauga patrunjel tocat, putin busuioc si un catel de usturoi strivit. Se condimenteaza cu sare. Dupa ce se scoate carnea de la cuptor, se adauga garnitura in tava si se da la cuptor inca 10 minute fara folie.

Tags: , ,

Reply

Copyright © 2017 Moş Crăciun Un produs Antena Dambovita